Anaesthesiológia

Anaesthesiológia

Az endoszkópos vizsgálatok, gyomortükrözés, vastgabéltükrözés, hörgőtükrözés és hólyagtükrözés elvégezhető éber és altatásos vizsgálat keretében.

Altatásos vizsgálat javasolt, ha korábbi hasi műtét miatt a vastagbéltükrözés elvégzése nagy valószínűséggel fájdalommal járna, vagy bármely endoszkópos beavatkozás tudatos megélését a beteg nem szeretné. Az ambulanter elvégzett vizsgálatok altatásban való elvégzésének szigoró kritérium rendszere van. A pácienst betegsége, általános állapota alapján ASA I-től V-ig besorolható. Az ASA I: egészséges és ASAII: enyhe szisztémás betegséggel rendelkező betegek abuláns vizsgálat keretében altathatók. 

Altatásos vizsgálat

Holyan zajlik az altatásos vizsgálat?

Az altatóorvos áttekinti az Ön leleteit, kikérdezi panaszait, rögzíti az esetleges gyógyszerallergiákat, majd megvizsgálja Önt. Ezt követőan az aszissztens behelyez egy véna kanült, melybe egy perfúzor előre kiszámolt dózis alapján egyenletesen adagolja az altatószert. Egy orrszondát is felhelyeznek Önre, amelyen át tiszta oxigén jut a légutakba. Csak akkor kezdődik az endoszkópos vizsgálat amikor az Ön alvása kellő mélységű. A vizsgálat végeztével az altatóorvos leállítja az altatószer adagolását. Amikor Ön felébredt áthelyezzük az ébredőbe, ahol megfigyeljük.  

Kérem hozza magával korábbi orvosi dokumentációját.

 

Nyitvatartás

Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd: 7.30 - 20.00
Szerda: 7.30 - 20.00
Csütörtök: 7.30 - 20.00
Péntek: 7.30 - 18.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Telefon: 36 20 396 8855