Érsebészet

Érsebészeti magánrendelésünkön az artériák és vénák megbetegedéseinek kivizsgálásával, a nyaki ütőerek  és a végtagok artériáinak  érelmeszesedése következtében kialakult szűkületének az aorta falában kialakult aneurysma, a visszerek tágulata következtében kialakult vénás keringési zavarok kivizsgálásával, kezelésével állunk betegeink rendelkezésére.

Nyaki ütőerek szűkülete:

A nyaki ütőerek  szűkülete okozhat szédülést, fejfájást, látászavart, fülzúgást. Sokszor csak előrehaladott állapotban okoz tünetet. Az erek falán lévő plakk felszínéről leszakadó embólus a leggyakoribb oka a stroke kialakulásának. A nyaki ütőerek falának vizsgálata ultrahang segítségével könnyen és jól vizsgálható. Az ultrahang a nyaki ütőerek szűkületének szűrésére is kiválóan alkalmas.

Végtagi ütőerek szűkülete

A végtagi ütőerek  szűkülete leggyakrabban a lábak artériáit érinti, melynek következtében a láb izma nem jutnak kellő mennyiségű oxigénhez terhelés esetén, melynek következtében az izmok elfáradnak, görcsös fájdalom jelentkezik, mely pihenésre szűnik. A betegség szűrésére doppler vizsgálat, boka/kar index meghatározás áll rendelkezésünkre. A betegség pontos feltárására, további teendő elbírálása céljából érfestés elvégzése válhat szükségessé.

Aorta aneurysma

A mellkasi vagy hasi verőér tágulata leggyakrabban érelmeszesedés következtében, ritkában gyulladás, sérülés, kötőszöveti betegség következtében alakul ki. A kialakult verőér tágulat részben az érfal megrepedésének kockázatával, részben thrombus kialakulásának kockázatával jár. A hasi verőértágulat ultrahang vizsgálat során felismerhető.

Perifériás vénás betegségek

A perifériás vénás betegségeket a megnyúlt, kanyargós, tágult visszerek okozzák melyek billentyűi elégtelenül működnek, így bennük a vér áramlása jelentősen lelassul vagy akár meg is fordulhat. A felszínes vénák megbetegedése később a mélyvénás rendszer megbetegedését is okozza. A visszértágulat következtében jelentkezhet „nehéz láb” érzés, fáradékonyság, meleg érzés. A kitágult, thrombotizált visszerek begyulladhatnak, lábszárfekély kialakulásához vezethetnek. Kezelésükben a gyógyszeres kezelés mellett rugalmas harisnya viselése, műtéti megoldás jön szóba.

Nyitvatartás

Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd: 7.30 - 20.00
Szerda: 7.30 - 20.00
Csütörtök: 7.30 - 20.00
Péntek: 7.30 - 18.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Telefon: 36 20 396 8855