+36-20-396-8855
1028 Budapest, Hidegkúti út 82/b

Idegsebészet

Idegsebészeti magánrendelésünkön a központi és a perifériás idegrendszer megbetegedései mellett a gerincoszlop izületeinek és a csigolyák kopásos betegségei mellett a porckorongok sérve okozta fájdalom kivizsgálásval, kezelésével várjuk betegeinket.

Hogyan zajlik az első idegsebészeti vizsgálat, állapotfelmérés?

Az első vizsgálat során a beteg és az orvos átbeszélik a beteg panaszait, korábbi betegségeit, szedett gyógyszereit, családban előforduló betegségeket. A fizikális vizsgálatot követően az orvos tájékoztatást ad a szükésges további képalkotós és laborvizsgálatokról. A kiegészítő vizsgálatokat követően egy második konzultáció során az orvos felvilágosítást ad a vizsgálatok eredményéről, az igazolódott betegség stádiumáról, a lehetséges gyógyszeres, műtéti, éeltmódbeli kezelés lehetőségeiről. Eztkövetően közösen döntenek a beteg kezelésének lépéseiről. 

Perifériés idegrendeszer betegségei

A perifériás idegrendeszer megbetegdései közül a carpalis alagút szindróma és a mellkaskimeneti szindróma mely sebészileg jól kezelhető.  A carpalis alagút szindróma a tenyér izma által alkotott alagút nervus medianusra gyakorolt nyomása által fellépő éjszakai zsibbadás, fájdalom, kéz ügyetlenség. A betegség ultrahang és az izom elektrofiziológiai vizsgálatával igazolható. A mellkaskimeneti szindrómánál a mellkas és a nyak közötti átjáróban kilépő idegefonatok plusz borda, izom, ín által való leszorítása következében fellépő karfájdalom, kéz kis izmainak gyengesége, sorvadása. Szintén ultrahang és elektrofiziológiai vizsgálatokkal igazolható.