Ultrahang vizsgálatok

Ultrahang vizsgálatok

Hasi és kismedencei ultrahang

A hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat fekvő testhelyzetben történik, hogy a hang a vizsgálófej és a hasi szervek közt veszteség nélkül tudjon átjutni egy kontakt gél használunk. Hogy a vizsgált szerv ultrahang képe minél jobb minőségű legyen a betegnek rövid időre vissza kell tartani a lélegzetét, illetve mindkét oldalára el kell fordulni. A vizsgálat nem fájdalmas, nem ártalmas, bármikor ismételhető.

A belekben lévő gázok nehezítik a vizsgálat elvégzését ezért

  • ne egyen  a vizsgálat előtti napon puffasztó ételt,

  • a vény nélkül kapható az Espumisan gyöngyből vizsgálat előtti nap 3×2, aznap reggel pedig 2 darab kapszula bevétele javasolt

Telt hólyag szükséges a vizsgálathoz!

Hasi ultrahang elvégzésekor illik letekinteni a kismedencébe is. A kismedencei látási viszonyok azonban nagyban függenek a húgyhólyag teltségétől, férfiakban és nőkben egyaránt. A vizsgálat előtt két órával menjen el wc-re, és onnantól számítva 4-6 dl folyadékot fogyasszon el. (Ne szénsavasat.)

Éhgyomorra jöjjön!

Erre azért van szükség, mert az epehólyag étkezés után összehúzódik, és megbújhat a fala mentén apró kő vagy polip, ami így észrevehetetlen lesz. A vizsgálat előtti négy órában ne együnk. 

Lágyrész ultrahang

A lágyrész ultrahang fekvő testhelyzetben történik. Vizsgálahatók az izmok, nyirokcsomók, kötöszöveti képletek, vérömlenyek. Szükség esetén a talált eltérésből ultrahang irányítás mellett minta is vehető.  A vizsgálat nem fájdalmas, nem ártalmas, bármikor ismételhető.

Nyaki erek ultrahang vizsgálata

A nyaki erek ultrahang vizsgálata fekvő testhelyzetben történik. Vizsgálható a nyaki erek  falának struktúrális szerkezete, vastagsága, az áramlási sebességből számolható a szűkület mértéke. Ismételt vizsgálat során összehasonlítható a korábbi vizsgálathoz képest bekövetkezett változás. A vizsgálat nem fájdalmas, nem ártalmas, bármikor ismételhető.

Végtag ereinek ultrahang vizsgálata

A végtag ereinek ultrahang vizsgálata fekvő testhelyzetben történik.  A vizsgálat során a végtagok artériái, felszines és mélyvénái vizsgálhatók. Látható a vénák elzáródása, az artériák szűkülete. A vizsgálat nem fájdalmas, nem ártalmas, bármikor ismételhető.

Vaginális ultrahang

 

Nyitvatartás

Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd: 7.30 - 20.00
Szerda: 7.30 - 20.00
Csütörtök: 7.30 - 20.00
Péntek: 7.30 - 18.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Telefon: 36 20 396 8855