HU EN DE
+36-20-396-8855
1028 Budapest, Hidegkúti út 82/b

Ultrahang vizsgálatok

A hasi-kismedencei ultrahang vizsgálat fekvő testhelyzetben történik, hogy a hang a vizsgálófej és a hasi szervek közt veszteség nélkül tudjon átjutni egy kontakt gél használunk. Hogy a vizsgált szerv ultrahang képe minél jobb minőségű legyen a betegnek rövid időre vissza kell tartani a lélegzetét, illetve mindkét oldalára el kell fordulni. A vizsgálat nem fájdalmas, nem ártalmas, bármikor ismételhető.

 

lágyrész ultrahang

A lágyrész ultrahang fekvő testhelyzetben történik. Vizsgálahatók az izmok, nyirokcsomók, kötöszöveti képletek, vérömlenyek. Szükség esetén a talált eltérésből ultrahang irányítás mellett minta is vehető.  A vizsgálat nem fájdalmas, nem ártalmas, bármikor ismételhető.

nyaki erek ultrahang vizsgálata

 

A nyaki erek ultrahang vizsgálata fekvő testhelyzetben történik. Vizsgálható a nyaki erek  falának struktúrális szerkezete, vastagsága, az áramlási sebességből számolható a szűkület mértéke. Ismételt vizsgálat során összehasonlítható a korábbi vizsgálathoz képest bekövetkezett változás. A vizsgálat nem fájdalmas, nem ártalmas, bármikor ismételhető.

végtag ereinek ultrahang vizsgálata

A végtag ereinek ultrahang vizsgálata fekvő testhelyzetben történik.  A vizsgálat során a végtagok artériái, felszines és mélyvénái vizsgálhatók. Látható a vénák elzáródása, az artériák szűkülete. A vizsgálat nem fájdalmas, nem ártalmas, bármikor ismételhető.

Vaginális ultrahang