+36-20-396-8855
1028 Budapest, Hidegkúti út 82/b

CT-vizsgálatok

A Radiológiai Diagnosztikus és Terápiás Centrum Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társasággal (továbbiakban RADITEC Kft. cím:1091 Budapest, IX. ker., Üllői út 47., Telefon: +36-1-216-46-00) kötött megbízási szerződés alapján, beteginknek, orvosilag indokolt és szükséges esetben, a várható haszon és kockázat mérlegelsét követően CT vizsgálati időpontját, külön kontingens keretére, rövid várakozási idővel megszervezzük a RADITEC CT laborjában. A CT vizsgálat indikációja, a vizsgálat tipusának (natív vagy kontrasztanyagos) meghatározása, a beteg vizsgálattal kapcsolatos tájékoztatása orvosi kompetencia, mely rendelőnkben történt konzultáció keretében lehetséges.

CT vizsgálat előtt szükséges tisztázni van e a betegnek: Pajzsmirigy túlműködése, Vesebetegsége (eGFR szint kisebb, mint 30)

Amennyiben igen, akkor nem lehetséges kontrasztanyagos CT vizsgálat elvégzése! Előzetes laborvizsgálat minden esetben szükséges a vesefunkciós tisztázására.

Fen áll e: Asztma, Allergia, Szívbetegsége, Cukorbetegség, Gyógyszerérzékenység (Ha igen, milyen gyógyszerre?), Fertőző betegség (pl. májgyulladás, AIDS)

Az alábbi gyógyszerek kontrasztanyagos CT vizsgálat előtt és után 3 napig nem szedhetők, a gyógyszer helyettesítse orvosának javaslata alapján lehetséges. (Adimet, Avandamet, Competact, Eucreas, Gluformin, Janumet, Maformin, Meforal, Meglucon, Merckformin, Metfogamma, Metformin 1A Pharma, Metformin Aurobindo, Metformin Bluefish, Metformin Mylan, Metrivin, Metrivin Xr, Metwin, Normaglyc, Stadamet, Velmetia, Adebit)

Szükséges tudni kapott-e már a beteg korábban intravénás röntgen kontrasztanyagot, ha igen, volt-e mellékhatása az intravénás röntgen kontrasztanyagnak?

Nőbetegek esetében terhesség, szoptatás kizáró ok lehet.

CT colonoscopia és enterographia csak megfelelő előkészítést követően végezhető, melyhez az előkészítő szert és a szükséges tájékoztatót rendelőnkben kapja meg. Mivel ezekhez a vizsgálatokhoz szájon át, folyadék formájában is szükséges kontrasztanyagot fogyasztani, a vizsgálatra 2 órával előbb kell érkezni. 

 

 

Letöltések