+36-20-396-8855
1028 Budapest, Hidegkúti út 82/b

MR-vizsgálatok

Radiológiai Diagnosztikus és Terápiás Centrum Egészségügyi Korlátolt Felelősségű Társasággal (továbbiakban RADITEC Kft. cím:1091 Budapest, IX. ker., Üllői út 47., Telefon: +36-1-216-46-00) kötött megbízási szerződés alapján, beteginknek, orvosilag indokolt és szükséges esetben, a várható haszon és kockázat mérlegelsét követően MRI vizsgálati időpontját, külön kontingens keretére, rövid várakozási idővel megszervezzük a RADITEC MRI laborjában. A MRI vizsgálat indikációja, a vizsgálat tipusának (natív vagy kontrasztanyagos) meghatározása, a beteg vizsgálattal kapcsolatos tájékoztatása orvosi kompetencia, mely rendelőnkben történt konzultáció keretében lehetséges.

Amit az MRI vizsgálatról tudni kell:
A vizsgálati helyiségben lévő állandó erős mágneses tér miatt, mielőtt a beteg belép ebbe a térbe, meg kell győződnie róla, hogy semmilyen mágnesezhető anyag, fém nincs a beteg testén vagy szervezetében.

A fémtárgyak a mágneses térben elmozdulhatnak, felforrósodhatnak, működésük károsodhat.
Minden ilyen tárgyat a vizsgálóhelyiség melletti vetkőzőben kell hagynia.

A vizsgálat alatt helyezze el karjait maga mellé, lélegezzen nyugodtan és egyenletesen. Ha fél vagy szorongást érez mikrofonon keresztül beszélhet az asszisztenssel, aki folyamatosan hallja és látja Önt. Ezután a betegnek már mozdulatlanul kell feküdnie a vizsgálat végéig.

A vizsgálattal járó erős hanghatás füldugóval csökkenthető. A vizsgálathoz intravénás kontrasztanyag adása válhat szükségessé. a kontrasztanyag jódot nem tartalmaz. Allergiás reakciót igen ritkán okoz.

Tilos és életveszélyes a vizsgáló helyiségbe szívritmus-szabályzóval (pacemakerrel) belépni!

Ha korábbi műtét kapcsán Önnek implantátumot helyeztek be, MR vizsgálatra előtt célszerű a korábbi műtétet végző orvostól leírást kérnie a szervezetébe helyezett fém típusáról, hogy azt a vizsgálatot végző szakembernek meg tudja mutatni.

Ha bezárt térben félelmet szokott érezni, beszéljen beutaló orvosával, aki enyhe nyugtatót javasol Önnek a vizsgálat idejére. Ha orvosa másképp nem rendeli, nyugodtan szedje be szokásos gyógyszereit.

 Terhesség nem kizáró ok MR vizsgálat elvégzésére.

120 kg felett a vizsgáló ágy terhelhetősége miatt nem lehetséges a vizsgálatot elvégezni.

MR enterográfia csak megfelelő előkészítést követően végezhető, melyhez az előkészítő szert és a szükséges tájékoztatót rendelőnkben kapja meg.