Kezdőlap » Munkatársak » Desits Andrea

Desits Andrea

Dietetikus

Desits Andrea

2007-ben végeztem a Semmelweis Egyetem ETK Dietetika szakán.

Küldetésemnek tekintem, hogy minél több emberhez eljuttassam azt az egyszerű gyógymódot, ami nem más, mint az alkatunknak megfelelő egészséges táplálkozás.
Az ételekkel ugyanis gyógyítani lehet, ha tudjuk, mi az, ami jót tesz nekünk és mi az, ami ártalmas.

Fontos tudatosítanunk magunkban, hogy az egészség nem egyenlő a betegség hiányával. Csak akkor mondhatjuk magunkat egészségesnek, ha fizikailag és mentálisan is jól érezzük magunkat a bőrünkben. Elcsépelt frázis, hogy az egészségünk megőrzése sokkal egyszerűbb, mint a visszaszerzése, de ez valóban így van. Ennek ellenére nagyon gyakran csak akkor kezdünk foglalkozni vele, amikor már „elveszett”. Az egészséget természetesnek vesszük, de a betegségeink előbb vagy utóbb biztosan figyelmeztetnek minket a tüneteikkel.

Ilyenkor aztán nehéz elfogadnunk, hogy a hosszú, évekig tartó rossz szokásaink miatt kialakult betegségek gyógyításához nem lesz elég bekapni néhány pirulát és várni a csodát.
Nekünk is tennünk kell a gyógyulásunk érdekében!

Mára bebizonyosodott, hogy a legtöbb kórkép kialakulásában nagyon komoly szerepe van a táplálkozásunknak és az életmódunknak.  Ez azért jó hír, mert ebben az esetben mi magunk is képesek vagyunk nagy mértékben javítani az állapotunkon, csak meg kell tudnunk, hogyan!

Ebben szeretnék segítséget nyújtani a hozzám forduló gyermekeknek és felnőtteknek.

Különbözőek vagyunk, így különböző étrendek és étkezési szokások segítik az egészségünk megőrzését, vagy adott esetben a betegségekből való gyógyulást.  Nincs olyan divatdiéta, ami mindenkinek beválik.  

A csoportos oktatás célja, hogy a táplálkozás alapjaival, a tápanyagok fajtáival, napi szükségletükkel és a helyes elosztásukkal megismerkedjünk. Átbeszéljük a leggyakoribb táplálkozási hibákat és részletesen átveszünk egy normál napirendet.   

Az egyéni tanácsadásnál tápláltsági állapotot és alkatmeghatározást végzek. Az egyénre szabott étrendi javaslatok esetén figyelembe veszem az alapbetegségeket, laboreredményeket és az esetleges gyógyszeres kezelést is.

Nyitvatartás

Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd: 7.30 - 20.00
Szerda: 7.30 - 20.00
Csütörtök: 7.30 - 20.00
Péntek: 7.30 - 18.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Telefon: 36 20 396 8855