Kezdőlap » Munkatársak » Vida Bettina

Vida Bettina

tanácsadó pszichológus, relaxáció terápeuta

Okleveles pszichológus, life és business coach

Vida Bettina vagyok, a viselkedéselemző alapképzést a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem el, ezt követően szereztem meg a pszichológusi mesterdiplomámat a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen. Emellett 2016 óta rendelkezem life és business coach képesítéssel.

A magánrendelés mellett óvoda-és iskolapszichológus koordinátorként segítem a XIII. kerületben dolgozó pszichológusok munkáját, emellett nevelési tanácsadást, illetve szakértői bizottsági tevékenységet látok el.

„Nem az vagyok, ami megtörtént velem. Az vagyok, amivé válni akarok.”

                                      /Carl Gustav Jung/

Carl Gustav Jung gondolata nagyon sokat jelent nekem és hűen tükrözi, hogy miben rejlik számomra a pszichológus hivatás szépsége.

A munkám során az inspirál a leginkább, hogy elősegíthetek egy önismereti folyamatot, ami az egyik legszebb, kihívásokkal teli utazás. Pszichológusként célom, hogy empatikus légkört teremtve végigkísérhessem az embereket a személyiségfejlődés és a változás folyamatán, illetve, hogy támogathassam őket egy teljesebb és tudatosabb élet elérésében.

A hozzám forduló személyeknek abban tudok segítséget nyújtani, hogy jobban megértsék önmagukat, élethelyzetüket, viselkedésüket, illetve, hogy hatékonyabban ráláthassanak a társas kapcsolataikra és az elakadásaik okára. Ezáltal lehetőség nyílhat az önismeretük, személyiségük fejlődésére és a személyes erősségeik feltárása.

Az ülések alkalmával a kliens személyiségéhez és problémaköréhez igazítva rendszerszemléletben dolgozom; integratív, személyközpontú megközelítést alkalmazva. Az általam alkalmazott módszerek közé tartozik továbbá a tranzakcióanalízis, kognitív-és sématerápiás elemek, relaxációs eljárások, fókusz technikák.

MIBEN TUDOK SEGÍTSÉGET NYÚJTANI?

Pszichológiai tanácsadás

Mindannyiunk életében elérkeznek olyan periódusok vagy elakadások, amikor érdemes új megoldásokat és perspektívákat keresnünk a fejlődéshez, továbblépéshez. Ebben a folyamatban nagy segítséget nyújthat egy olyan objektív, külső szakember, aki empatikusan és szakszerűen támogat minket az útkeresésünkben. Múltbeli sérüléseink, tudatalatti mozgatórugóink, az aktuális konfliktusaink, félelmeink kezelhetővé, feldolgozhatóvá válhatnak, amennyiben elkezdjük az önismeretünk elmélyítését és a személyiségfejlődés útjára lépünk.

A pszichológiai tanácsadás lehetőséget kínál arra, hogy biztonságos, elfogadó közegben nyíltan kommunikáljon érzéseiről, gondolatairól, élete meghatározó eseményeiről. A konzultációk során fontos felismeréseket, változásokat élhet meg, mindeközben elsajátíthat olyan kompetenciákat, amelyek hozzásegítik ahhoz, hogy eredményesebben tudja kezelni az életében megjelenő kihívásokat, nehézségeket, stressz-és krízishelyzeteket. Az önismereti munka révén gondolkodása, viselkedésmódja és döntései is érthetőbbé válnak, ezáltal hatékonyabban tudja megvalósítani a céljait, és egy teljesebb, szabadabb életet élhet.

Pszichológiai tanácsadás FELNŐTTEK részére:

 • Önismeret, személyiség fejlesztése
 • Útkeresés, önmegvalósítás
 • Életvezetési nehézségek, krízisek
 • Stresszkezelés, megküzdés
 • Szorongás, pánik kezelése
 • Pszichoszomatikus zavarok (orvosi okokkal nem magyarázható testi betegségek, tünetek)
 • Családi, párkapcsolati problémák
 • Szerepkonfliktusok
 • Munkahelyi lelki problémák, kiégés

Hogyan zajlik a pszichológiai konzultáció?

Kiemelten fontosnak tartom a segítő szakemberrel való produktív és harmonikus együttműködést.

Ebből kifolyólag az 1. 2 alkalom egy feltáró, „első interjús” konzultáció jegyében történik, ahol közösen felmérjük, hogyan tudunk a jövőben hatékonyan együtt dolgozni. Itt lehetőség nyílik az Önt foglalkoztató kérdések, tünetek, problémák feltérképezésére, illetve életútjának az átbeszélésére.

Ezt követően közösen megállapodunk a munka feltételeiről, kereteiről:

Meghatározzuk az ülések időtartamát, gyakoriságát, célját, illetve átbeszéljük az alkalmazott módszereket, illetve a beavatkozási szintet. A pszichológiai konzultációk célja és gyakorisága a folyamat közben közös megegyezéssel módosulhat, annak megfelelően, ahogyan a kliens is változik és fejlődik az együttműködés során.

Pszichológiai tanácsadás GYERMEKEK részére:

 • Szorongás, félelmek
 • Figyelmi – és magatartásproblémák
 • Beilleszkedési nehézségek
 • Teljesítményzavar
 • Megváltozott élethelyzettel kapcsolatos nehézségek (költözés, válás, gyász a családban)
 • Megromlott szülő-gyermek kapcsolat
 • Serdülőkori problémák
 • Hangulat- vagy viselkedésbeli változás
 • Krízishelyzetek

SZOLGÁLTATÁSOK

Nevelési tanácsadás/Szülőkonzultáció:

Előfordulnak olyan helyzetek, amikor a szülő úgy érzi, hogy gyermekével kapcsolatos nehézségekben és kérdésekben útmutatásra van szüksége, vagy nincs megfelelő eszköztára a problémák kezeléséhez. A konzultáció során a pszichológus segít feltárni és értelmezni a gyermek viselkedésében, teljesítményében, érzelmi világában bekövetkezett változásokat. Emellett megoldási javaslatot, módszert, opcionális következő lépési lehetőségeket, alternatívákat vázol fel a gyermek életminőségének javítása érdekében.

Egyéni foglalkozások gyermekeknek:

Amikor a gyermek viselkedése, hangulata, érzelmi világa, teljesítménye jelentősen és/vagy huzamosabb időre megváltozik, esetleg tünetek lépnek fel, akkor lehet szükség a gyermekkel folytatott egyéni foglalkozásokra. Az első alkalommal a szülővel/szülőkkel kerül feltérképezésre az adott probléma, ezt követően kezdődik csak meg a gyermek egyéni ellátása heti vagy kéthetente történő rendszerességgel 50 perces foglalkozások keretében.  A problémák feltárása beszélgetéssel, játékosan, kreatív eszközökkel, vagy pszichológiai tesztek felvételével történik. A tanácsadási folyamat menetéről, irányvonaláról, tapasztatairól, eredményeiről, esetleges további lépésekről a szülő 4-5 alkalom elteltével kap visszajelzést szülőkonzultáció keretében.

Nyitvatartás

Hétfő: 8.00 - 20.00
Kedd: 7.30 - 20.00
Szerda: 7.30 - 20.00
Csütörtök: 7.30 - 20.00
Péntek: 7.30 - 18.00
Szombat: Zárva
Vasárnap: Zárva

Telefon: 36 20 396 8855